Dziewięć kilogramów w tydzień?

Dziewięć kilogramów w tydzień?

Okazuje się, że istnieje możliwość utraty dziewięciu kilogramów masy ciała w przeciągu tygodnia. Jakim cudem? Dieta zupowa! Wszelkie inne natychmiastowe kuracje, które pomagają zrzucić zbędny tłuszcz w ciągu dosłownie kilku dni to mity mające na celu naciągnięcie naiwnych i zdesperowanych ludzi. Dieta zupowa jest krótkotrwała, ale nie powinna pod żadnym pozorem przekraczać okresu siedmiu dni. Można pozbyć się na niej wielu kilogramów, ale nie wolno doprowadzić do przegłodzenia organizmu. Czasami każdy musi porządnie zjeść, dlatego dieta zupowa stosowana przez kilka tygodni lub nawet miesięcy jest pomysłem absolutnie niedopuszczalnym! Podstawowym produktem, który należy wykorzystywać do stosowanych zup jest oczywiście kapusta, która jest zarówno pakowna jak i niskokaloryczna. Można ją jeść bez żadnych ograniczeń, nasza waga na pewno nie wzrośnie, wręcz w bardzo szybkim czasie zacznie maleć. Zupa kapuściana jest bogata przede wszystkim w wodę, która jak wiadomo nie ma jak tuczyć. Ponadto pomoże to nam oczyścić organizm ze zbędnych toksyn. Lekarze jednak nie są zachwyceni tym pomysłem, ponieważ dieta kapuściana zawiera bardzo dużo protein oraz sodu, który w zbyt dużych ilościach może być szkodliwy dla zdrowia. Dlatego jeżeli zdecydujesz się na tę dietę pamiętaj o tym, aby nie trwała dłużej niż tydzień.